Trys taškai homeopatijos naudai

Respublika 1997.05.17

Trys taškai homeopatijos naudai

Pasikalbėję su gydytoju Aleksandru GRUNIČEVU, Grožio terapijos ir kosmetologijos centre taikančiu dar ir lazerio bei adatų terapiją, pirmiausia išskyrėme tris homeopatijos pliusus.

 

Pirmasis pliusas – individualus priėjimas. Tai reiškia, kad šios netradicinės medicinos srities atstovai kiekvieną vertina kaip nepakartojamą asmenybę, stengiasi išsiaiškinti konstitucinį tipą bei psichologijos ypatumus, kad rastų optimalią priemonę, kuri jį prikeltų ir gydytų. A.Gruničevo nuomone, skirtingiems žmonėms, besiskundžiantiems dėl galvos skausmo, reikėtų ir skirtingų vaistų

 

Antrasis taškas – homeopatijos naudai: pora jos gyvavimo šimtmečių įrodė, kad ji gali padėti tuomet, kai nebepadeda niekas ir yra visiškai nekenksminga specialisto rankose (apie šarlatanus nekalbame), nes jos gydomosios priemonės daromos iš natūralių augalinės ir gyvulinės kilmės medžiagų, metalų, mineralų ir pan. laipsniško skiedimo principu. Naudojantis šiuo metodu, medžiagų koncentracija taip sumažėja, kad skiediklyje lieka, galima sakyti, tik molekulių “atspaudas” – atsiranda informacinis metafizinis lygmuo. Tai sunkiai paaiškinama, tačiau, anot gydytojo, jeigu tai padeda, nevalia laukti rankų sudėjus, kol mokslas pagrįs visą veikimą.

 

Trečiasis pliusas – homeopatijos vaistai nesukelia organizme pašalinių reakcijų ir juos galima ilgai vartoti nesibaiminant, jog tai gali pažeisti inkstus, kepenis, virškinimo organus, ko negalima pasakyti apie tradicinius medikamentus.

 

Daktare, kokiais atvejais gali padėti homeopatija?
Homeopatijos priemonės stiprina organizmo imunitetą įvairių chroniškų ligų atvejais, reguliuoja sutrikusias organizmo funkcijas dėl kvėpavimo, virškinimo, centrinės nervų sistemos, ginekologijos ir pan. susirgimų, skatina organizmo išsivalymą nuo šlakų, druskų, toksinų.

 

Ar svarbu, kada žmogus ateina gydytis?
Pas mus priimta į homeopatus kreiptis tiktai tada, kai jauniekas nepadeda. Žinoma, homeopatas stengiasi padėti tiek ūmaus, tiek lėtinio susirgimo atvejais, tačiau netradicinio gydymo efektaspriklauso ne nuo homeopato profesionalumo, bet ir nuo organizmo reakcijų. Gydytojui visada kyla klausimas: gydyti pacientą homeopatija ar atsižvelgiant į ligonio interesus pasitelkti ir kitus metodus. Užtat dažnai deriname tradicinę mediciną su homeopatija, kitaip sakant, atliekame pataisas ir fiziniu, ir metafiziniu lygiu, kas suteikia papildomų galimybių.

 

Ar yra ligų, prieš kurias homeopatas pasijunta bejėgis?
Nors homeopato išrašytos medžiagos nesukelia pašalinių veiksnių ir jas galima vartoti beveik visada, gydant kai kuriuos susirgimus, jas skirti nėra prasmės, nes jos neduos geidžiamų rezultatų. Galbūt kai kurie homeopatai su manimi nesutiks, bet aš manau, kad sergant vėžiu auglio tokiu būdu nepašalinsi, – geriau kreiptis pas onkologus. Tačiau jei kalbama apie imuninės sistemos stiprinimą (o onkologijos susirgimas įrodo jos nepakankamumą), homeopatijos vaistai bus pats tas.

 

Galbūt homeopatai žino kokių nors būdų optimizmui sužadinti?
Yra grupė preparatų, išrašomų atsižvelgiant ir į paciento konstituciją, ir į psichologiją, kurie veikia emociškai.

 

Jūs esate ir refleksoterapeutas, t.y, gydote adatų bei lazerio terapijos metodu. Ar jie suderinami su homeopatija?
Lazerio terapija – tai gydymas šviesos energija, kuri nepažeisdama audinių prasiskverbia į žmogaus organizmą, sukeldama tam tikras reakcijas. Tokiu būdu gali būti stimuliuojamas
imunitetas, reguliuojama vegetatyvinė nervų sistema (antistresinis poveikis), medžiagų apykaita, greitinamas opaligės, nudegimų, kaulų lūžių ir pan. gijimo procesas, gerinama audinių mityba bei mikrocirkuliacija, atpalaiduojami raumenų spazmai. Lazerio terapija puikiai dera su kitais metodais – adatų terapija, homeopatijos gydymu, masažu, manualine ir magnetine terapija.

 

Kokiais atvejais taikoteadatų terapiją?
Iki šiol žmogaus kūne yra atrasta ir aprašyta apie 700 klasikinių aktyvių taškų, kurie pagal savo ryšį su vidaus organais išsidėstę dvylikoje linijų (meridianų). Pasak adatų terapijos tėvynainių kinų, kiekviename meridiane ritmiškai cirkuliuoja gyvybinė energija, patenkanti į kūną pirmo įkvėpimo metu ir paliekanti jį tik po mirties. Veikiant patogeniniams veiksniams energijos pusiausvyra sutrinka: išsivysto liga. Adatų terapijos tikslas – grąžinti organizmo energijos pusiausvyrą. Verta ją išmėginti žmonėms, besiskundžiantiems nervingumu, osteochondroze (“druskomis”), nemiga, smegenų kraujotakos nepakankamumu, veido ir trišakio nervo uždegimu, kai kuriomis ginekologijos bei kvėpavimo ar virškinimo sistemų ligomis.